“mee loop dag” fotografie Heidi

Afgelopen vrijdag mocht ik een dagje meelopen met Heidi, op de dag van Nicole en Jos.

Een klein stukje geschiedenis: een aantal jaren terug, toen ik net begonnen was op de Fotovak School, kreeg ik de vraag of ik een bruiloft wilde fotograferen. Dit leek me erg leuk maar wat was ik onzeker! Ik besloot vele fotografen in de buurt een mail te sturen met de vraag of ik eens mee mocht lopen zodat ik me goed kon voorbereiden..

Van al die fotografen kreeg ik maar  één leuke/positieve reactie: Heidi. Ik mocht kennis komen maken en meelopen! Ik heb een hoop aan haar te danken, zelfs toen andere fotografen mij niet zulke positieve feedback gaven of zelfs ontmoedigden om verder te gaan stond Heidi altijd voor mij klaar. Nu jaren later kan ik niet anders als ontzettend blij/dankbaar zijn met zo’n collega als Heidi!

_MG_0194

De laatste jaren heb ik niet stil gezeten, steeds meer mensen wisten TROTS! fotografie te vinden. Naast “gewone” foto opdrachten kwamen ook steeds meer bruiloften op mijn pad, iets wat ik ontzettend leuk vind om te doen. Ik besloot opnieuw Heidi te vragen of ik weer eens een dagje mee zou mogen, even weer mee kijken met de (in mijn ogen) beste fotografe hier in Twente (en ver daarbuiten).

_MG_9680
Mee kijken en fotograferen, erg gaaf hoe Heidi je nieuwe inzichten geeft!

Het was een fantastische dag, een mooi bruidspaar, prima weer, gezellige sfeer. Ik heb vooral veel gekeken en af en toe eens gefotografeerd. Wat mij als eerste opviel was dat Heidi niets veranderd is met de eerste keer dat ik mee mocht, lekker normaal geen uit de hoogte gedoe maar gewoon, gewoon. Dat maakt het voor mij (als toch redelijke nieuwkomer) makkelijker vragen te stellen, je loopt als fotograaf toch tegen bepaalde zaken aan. Ik zat zelf al een tijdje “vast” je weet dat je meer kunt maar komt op de een of andere manier niet verder. Tussen het fotograferen door kon ik alles vragen en legde ze uit waarom ze bepaalde “dingen” deed.

_MG_0299
op de grond, in het gras, alles voor die éne plaat!

Ik vond het enorm bijzonder weer eens mee te mogen lopen bij Heidi, ik ken weinig fotografen die hun kennis willen delen en tips durven te geven aan hun “collega’s”. Door de nieuwe inzichten en bruikbare tips kan ik mij ook weer verder ontwikkelen. Lieve Heidi, Bedankt voor je enthousiasme, hulp, tijd en energie. Er zijn er maar weinig zoals jij!

Liefs Antoinette.

 

 

2 reacties op ‘“mee loop dag” fotografie Heidi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s